neděle 14. dubna 2013

Chtěli byste zpívat?

Na naší poslední akci (STARcon) jsme kromě tanečních her přinesli také Singstar a protože od té doby se dotazy na to jak zpívat doma jen množí, sepsali jsme na toto téma krátký článek.

Pokud chcete začít zpívat, potřebujete k tomu jen počítač nebo herní konzoli, software s písničkami a minimálně dva mikrofony. Jestli má Váš počítač alespoň dva USB porty a není starší než 5 let, nemusíte se bát že by hru nezvládl, konzole podporující taneční hry jsou např. Playstation, Xbox nebo Nintendo Wii. Software můžete mít zdarma i placený - pro PC doporučujeme open source projekt Ultrastar Deluxe, pro Playstation a Xbox rozhodně Singstar, který je sice placený, ale zato naprostá špička ve své kategorii s desítkami ruzných kolekcí (90. léta, Disney, ABBA, Queen, Rock, Party songs apod.) a pro Wii můžete zkusit hru American Idol nebo Sing It. Poslední (a zřejmě nejnákladnější) věcí jsou mikrofony, tady bohužel neušetříte nic. Set dvou obyčejných kusů mikrofonů se prodává od 800 do 1200 Kč a je celkem jedno jestli drát nebo bezdrát. Pokud chcete hrát na PC, pozor na dostatek vstupů! Jestli nemáte u své zvukové karty dva vstupy nebo jste nekoupili redukci přímo k setu, budete potřebovat ještě externí zvukovou kartu, která může vypadat například takto.

Ultrastar je určitě dobrou volbou - počítač má dnes téměř každý, hrát může až dvanáct hráčů najednou a písniček existuje víc jak deset tisíc, jen všechny nejsou tak známé, jak byste možná čekali. Singstar je v základu pro dva hráče, edice obsahují od 60ti do 120 písniček (to záleží na žánru nebo hudební skupině) a u některých verzí potřebujete k hraní pouze originální Singstar mikrofony s barevnými proužky, nicméně všechny písničky jsou profesionálně zpracované a dobře hratelné, notoricky známé a nebo moderní. S hrami American Idol a Sing It zatím bohužel nemáme žádné zkušenosti.

Přejeme dobrou hru!


Žádné komentáře:

Okomentovat