čtvrtek 31. května 2012

WGiBeat

Hrajete rádi Audition? Zkuste WGiBeat! Herní systém je stejný, grafika úplně jiná.

WGiBeat byl vydaný letos v lednu jako "XNA open source project", který může hrát, šířit a vylepšovat téměř každý, kdo umí programovat v jazyce C# nebo Visual Basic. K hraní nepotřebujete připojení k internetu, jen instalátor, volně nabízené písničky a klávesnici. Balíček s programem a 27 základními skladbami o velikosti 100 MB můžete stáhnout zde.

Jak jsme psali hned v úvodu, herní systém je velmi podobný hře Audition. Po spuštění skladby musíte zadávat sekvence šipek ve správném pořadí tak, jak po Vás chce hra a potvrzovat je přesně do rytmu (beatu) skladby. Kdy je ten správný okamžik Vám prozradí červená linka, která se pomalu blíží k levému kraji "beatline" baru.


Po potvrzení sekvence Vás hra ohodnotí. Modrý nápis "Ideal" je to nejlepší co můžete získat, šedivý "Miss" je naopak to nejhorší, co se Vám může povést a teď přichází jeden podstatný rozdíl - pokud se Vám nedaří, Vaše zásoba života, nebo-li "lifebar" zmizí a končíte. Ve hře Audition jen přijdete o body, na chvilku se zastavíte a bezmocně škrábete za krkem, ale tady skladbu nedohrajete. 


Obtížnost je daná počtem stříšek, které vypadají jak proužky hodností amerického námořnictva a rychlost prozrazuje interaktivní graf. 


Ovládání je bez myši a hodně podivné. To první, co pravděpodobně uděláte hned po instalaci je přemapování kláves, ale hned jak se přihlásíte do hry (tlačítkem start pro příslušného hráče), přivítá Vás staré známé menu pro výběr skladeb, a tady už si poradíte.  


Začínáte s jednou šipkou a pokud ji potvrzujete správně, hra přidává. Když minete beat, počkáte na další, když ale potvrdíte špatnou kombinaci, spadnete o level níž (na kratší sekvence šipek). Písničky jsou ve stylu "trance", začátečnické úrovně jsou opravdu lehké a rychlost se dá upravovat, takže songy jsou hratelné. 


Obrazovka s hodnocením vypadá takto:



Shrnutí: Já osobně mám ráda Audition právě díky postavám tanečníků a krokům, které provádějí, když potvrdíte správnou sekvenci šipek, ale je pravda, že ho nemůže hrát každý. Instalátor je skoro 1 GB veliký, připojení k Internetu je nutnost, občas hrajete proti "botům" (počítačovým programům místo reálných hráčů)  a za některé věci se platí. Grafika první verze se doufám zlepší, už teď vývojáři slibují nejrůznější témata, noteskiny nebo pozadí skladeb. Tak jako každá hudební hra, i WGiBeat cvičí Váš smysl pro rytmus, může Vás naučit potvrzovat dlouhé sekvence šipek a je to rychlá první pomoc, když jsou Audition servery plné.  

Zaujal Vás WGiBeat? Pošlete nám své výsledky, třeba jako komentář. 
  

Žádné komentáře:

Okomentovat