neděle 25. března 2012

Hudebně-herní slovník - Písmeno E

EASY je označení obtížnosti vhodné pro začátečníky. Neobsahuje žádné složité ani fyzicky náročné kombinace kroků a pohybuje se od úrovně 1 do 6. Při hraní můžete narazit na základní (čtvrtkové) šipky, krátké streamy (značky v řadě za sebou bez přestávky) nebo jednoduché skoky. Skladby jsou rytmické, obyklá barva této úrovně je žlutá a ekvivalent je “Basic” (DDR) nebo “Normal” (PIU).

EXCELLENT je jedno z možných hodnocení přesnosti, které se objevuje v taneční hře ITG. Je to hodnocení kladné - zvyšuje “combo” i “lifebar” a ekvivalent ze hry DDR je “perfect”.

EXPAND je modifikátor, který zpestřuje klasické hraní. Značky (šipky) pulzují (zrychlují a zpomalují) ve vlnách, ale u targetů (čtyř statických, stříbrných šipek v horní části obrazovky) nezpomalí, takže ztěžují hraní na přesnost.

EXPERT je označení obtížosti věnované zkušeným hráčům. Hraní je těžké, technicky i fyzicky náročné, začíná na úrovni 9 a končí podle druhu hry na čísle 12 nebo dokonce 16. Čekejte vysokou rychlost,  “crossovery”, značky (šipky) mimo rozpoznatelný rytmus nebo dlouhé “streamy” a obvyklá barva je tmavě modrá. Ekvivalentem je “Challenge/Oni” nebo “Maniac” (DDR) a Nightmare (PIU).

EXTRA STAGE je odměna pro všechny hráče, kteří hrají na automatu, nebo-li taneční arkádě, a znamená song navíc. Při placené hře tak získáte za přesné hraní čtvrtý song zdarma a často se specielními modifikátory nebo ze zvláštní skupiny skladeb, která je jinak pro klasické hraní neviditelná. Extra stage odemyká skladba zahraná na těžší obtížnost s výsledným hodnocením A nebo výš.

EXTREME je osmým pokračováním klasické taneční hry DDR, které přineslo několik novinek (např. “Nonstop” mód) a legendárních songů (The legend of MAX nebo PARANOIA Survivor), díky kterým se stalo nejpopulárnější edicí vůbec. Obsahuje 240 písniček, přináší hodnocení přesnosti “Marvelous” a  některé skladby mají svou vlastní “Extra Stage”. Více informací najdete na této stránce.

EXCEED je jedna z verzí taneční hry PIU, která byla uvedena na trh poprvé v dubnu roku 2004. Ocení ji především zkušenější hráči, protože obtížnosti jsou vyšší, stepcharty (sady značek pro jednotlivé písničky) technicky náročnější, ale na druhou stranu také zajímavější a výběr skladeb je pestřejší než v předchozích verzí. PIU je vůbec v porovnání s klasickou hrou DDR celkově těžší. Více informací najdete na této stránce.

Žádné komentáře:

Okomentovat