středa 22. února 2012

Hudebně-herní slovník - Písmeno A

Právě se díváte na první část velkého hudebně-herního slovníku, ve kterém najdete pojmy z tanečních i hudebních her, anglická slovíčka, výrobce hudebně-herního vybavení  nebo často používané zkratky. Sérii článků začneme pěkně od začátku písmenem "A" a každý další týden čekejte pokračování.

AC je zkratka používaná pro „Arcade Cabinet“ nebo-li  taneční arkádu. Je velká, těžká a přitom pro hraní to nejlepší, co jen můžete mít. Skládá se z obrazovky, reprobeden, platformy (padů), barů (držadel), tanečního software a hromady kabelů - více se o ní dozvíte na této stránce

ACCEL je modifikátor, který zrychule šipky mířící k targetům. Čím blíže je šipka cíli, tím rychlejší je její pohyb po obrazovce. Modifikátor můžete najít v ITG i Stepmanii v možnostech při spouštění skladby.

ADD MINES - je modifikátor klasického hraní ve hře In the Groove, který přidává miny. Zapíná se před spuštěním skladby.
 
AIR je skok a zároveň také ukazatel počtu skoků ve skladbě, pokud používate statistiky v ITG nebo „Groove radar“ ve Stepmanii.

ALMOST je jedno z několika možných hodnocení přesnosti, které se objevuje v některých verzích amerických tanečních her. Pohybuje se někde mezi hodnocením „Good“ a „Boo“ .

ALTERNATE je další z módů, který zpestřuje klasické hraní přesouváním targetů po obrazovce. Levý a horní target jsou v horní části obrazovký, pravý a dolní target jsou v dolní části obrazovky. Šipky "běží" oběma směry.
 
ANDAMIRO je korejská firma, která přivedla na svět hru jménem Pump It Up. Hraje se na podložkách s aktivním středem a šipkami diagonálně. Více informací o hře najdete na této stránce.

ASSIST TICK je pomocník pro začátečníky, který tleskáním prozrazuje ten správný čas pro potvrzení šipky. Zapíná (a vypíná) se klávesou F7 během hraní.

ARKÁDA - viz AC.

AUDITION je on-line tanečně-hudební hra, ve které ovládáte postavu tanečníka pomocí šipek na klávesnici. Tancem získáváte zkušenosti, které zvyšují level tanečníka a virtuální peníze, za které můžete nakupovat nejrůznější vylepšení. Hra má přes dvacet módů v 50ti evropských i asijských skladbách a je k dispozici zdarma, potřebujete pouze připojení k Internetu a software. Více informací najdete na této stránce.

AUTO FAIL je jeden z možných způsobů konce hry, pokud se Vám moc nedaří. Když je zapnutý, skladba skončí ihned po vyplýtvání „life baru“ nebo-li ukazatele života. Nastavuje se před spuštěním skladby.

Chybí Vám tu nějaký důležitý pojem nebo zkratka? Napište nám a my ji doplníme. Děkujeme.
   

Žádné komentáře:

Okomentovat