pondělí 19. září 2011

Comics Salon & IstroCon 2011

Co mají společného slova Slovensko, září, Japonsko, hry a sci-fi? No přece Comics Salón (8. ročník) a IstroCON (neuvěřitelný 24.ročník) - dvě obří akce pořádané v jeden čas (16.-18. 9. ) a na jednom místě (BA) už mnoho a mnoho let, plné přednášek, workshopů, kreslení, hudebních / deskových / konzolových / karetních her, Japonska, Anime, Sci-fi, Fantasy, hostů, stánků, sushi a soutěží.


Co všechno nabízela hudebně-herní část? Novinkou byly hry Dance Dance Evolution (Kinect), Dance Central (Kinect), SingStar (Kinect), Buzz a Karaoke ve velkém sále. Klasikou byly PIU Fiesta EX (arcade), ITG2 (arcade), Everstep multiplayer, DDR, airsoft a LaserGame.


V horních patrech opět došel vzduch, všude bylo nesnesitelné horko (venku skoro 32 stupňů), ale celkově mi celé prostory přišly světlejší a čistší než kdykoliv předtím, protože ubylo stánků a výrazně přibylo košů, které se pak prázdné daly docela dobře použít i jako sedátka. Každopádně přikládám důkaz místo písmenek, i fotky jsou světlejší než kdy dřív :o)


Součástí hudebně-herní linie bylo i několik soutěží v tanečních hrách jako je PIU turnaj, Hard turnaj a samozřejmě každoroční největší a nejdůležitější Mistrovství Slovenské republiky v In The Groove. To se letos vůbec poprvé odehrálo na skutečné arkádě ITG2, kterou zapůjčila Mary. Kvalifikace se účastnilo celkem jedenáct hráčů, z nichž osm se poté naseedovalo do pavouka. Dále se hrálo stylem single elimination na dvě vítězství. Bohužel organizátoři si pozdě uvědomili, že začínat s tak obtížným turnajem v osm večer je trošku pozdě, takže nakonec byli hráči docela unavení a byli rádi, že to měli za sebou. Konečné pořadí je tedy následující:
1. Crazy
2. Kudy
3. Arain

Jako zajímavost by se dal zmínit finálový souboj. Crazy vybíral první song obtížnosti expert 11 a vyhrál, pak vybral Kudy Vertex obtížnosti expert, ani jeden z hráčů však song nedokončil a oba měli nakonec shodně 64.68%, takže museli pokračovat a další vývoj již přál více Crazymu.


Kdo nemohl hrát, měl si s kým povídat - při průzkumu pater jsem narazila na Magdu, Srandistu, NXe, S'Tsung, Atelwen, Mary, Crazyho, Stříbra, Alasáka, Deirha, Miyu a hromadu dalších, se kterými jsem se po dlouhé době vážně ráda viděla, takže jsem z conu odjížděla víceméně spokojená.


Žádné komentáře:

Okomentovat