úterý 25. srpna 2009

Gamescom 2009 - DJ Hero

Novinkou kromě Guitar Hero 5 a Band Hero byla u Activision stánku hra nesoucí název DJ Hero. Všichni ze začátku říkali jak se Activision opičí po KONAMI a chce udělat klom Beatmania. Nakonec to však nějak dopadlo a hra se spíše blíží ke hře Amplitude od Harmonixu.

Hráč má k dispozici turntable, na kterém se nacházejí tři tlačítka. Vlevo je pak páčka, kterou se dá pohybovat do stran (má tři pozice střed - vlevo - vpravo). Při hře může dojít ke stisku jedné nebo více klávec, stisknutí klávesy a scratchování a pohnutí páčky. Na obrazovce jsou tři sloupce na "turntable rollu". Na těchto sloupcích se objevují noty, které se potvrzují buď stisknutím, scratchováním nebo pohnutím páčky správným směrem. Správné potvrzení zahraje určitou část skladby (skladba je rozdělena na více tracků). Scratchování samotné vydává opravdový zvuk scratchování, ale nemá nic společného s tím jak rychle pomalu scratchujete.

Hra tak opravdu získává jistý smysl pro simulaci DJování (rozhodně více než Beatmania IIDX). Avšak chtěla bych toho více. Pět různých tracků pro jednu skladbu není dostatek a kdyby se toho mohlo prolínat více a tak jak bychom si zvolili my ne podle toho jak si zvolí počítač (podle notechartu) líbilo by se mi to více. Tudíž pro mě má hra na jednu stranu potenciál (ve směru jako měla Amplituda) avšak na druhé straně hra postrádá volnost, kterou DJ má při mixování skladeb.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Fíha, to znie dobre, nehrá sa to síce nohami, takže by mi to nešlo nejako excellentne :) ale odgreatovať by som to mohol, každopádne by som si to chcel niekedy vyskúšať
Crazy

Okomentovat