pátek 31. července 2009

WC - den první

Ráno, po uspěšném splnění questů vstávat, jsme se s S'Tsung vyrazili směr SilverStone na malé školení na téma jak zapisovat výsledky, co nás dnes čeká, co dělat v případě padmissů a jak obsluhovat software, na kterém běží turnaj. Školení bylo celekm rychlé, na místě nebylo do začátku akce (14:00) co dělat, takže zbyl čas na to vyrazil na oběd se zbytkem naší skupiny. Zvolili jsme jednu z dvou otevřených čínských restaurací. Po našem návratu na místo byla již zábava v plném proudu. Během registrace bylo možné hrát na všech arkádách na místě a iDANCE systému. Kolem 16:00 začal první turnaj - Iron Man.

Iron Man je něco jako funny turnaj, hráči se utkají v různých disciplínách, jako je great attack (nutnost dát co nejvíce greatů), různé modifikátory, nejnižší score, double, nebo třeba dokázat odhadnout počet svých fantastiků. V hodně kolech se dalo získat navíc bonusy, například za nepoužívání baru nebo volbu obtížných songů. Tak třeba v kole, kde se hrálo single no bar za volbu skladby obtížnosti 13 dostal hráč 15% navíc. Za volbu obtížnosti 2 naopak -98%. Všechny kola zde rozepisovat nebudu, dají se najít v dokumentu, na který je odkaz v minulém reportu.

Každopádně jak to tak již bývá, bylo zde během turnaje několik světlých momentů. V úvodu prvního kola, což byl právě výše zmíněný great attack. Chris Foy (jeden z autorů ITG) ho uvedl tak, že nejlepší je jít na DDR:X arkádu na konci místnosti a zkusit nahrát nejlepší výsledek. Bohužel toto nebylo dovolené. DDR:X je totiž něco jako SuperNOVA, tedy lidé, co bežně dávájí par greatů mají zde problém dát vůbec fullcombo. Ale o tom až někdy jindy.

Druhé kolo bylo o pomalé rychlosti, takže se hrálo na 1x a navíc brake (decel). Zde bylo možné hrát jendu ze tři skladbe obtížnosti 6 až 7, nebo zvolit Solinu na medium (4) a dostat bonus -12%. Hodně lidí volilo v domnění "to přece dám" skladby 6-7. Moc se jim to ovšem nedařilo.

Další zajimavé kolo bylo o tom uhádnout počet svých non-fanstasticů. Na turnaji byli lidé, kteří dávají běžně SDE (Single Digit Excellents), takže pro ně to bylo velmi jednoduché. Zbytek se dělil na ty co měli štěstí, a na ty co ne. Co mě ovšem pobavilo byli dva Finové, kteří přišli a řekli svůj odhad - 7 a 10 fanstasticů. Poté si zacpali uši, zvolili noteskin robot a hráli great attack... první měl 9 fantastiků, druhý 12. Tento postup se pokusilo několik lidí neúspěšně zopakovat.

Další překvapení nás čekalo v kole 7. Zde bylo za úkol hrát bez hudby, proto byl zvuk na všech strojích vypnut. To jsme věděli. Co jsme nevěděli, že hudba přece jenom bude. K mixáku zasedl John Mendenhall, a pustil šílenou melodii na opravdu ohlušující úrovni (Farm "něco", z facebook hry). Navíc měnil rychlost, aby to hráči němeli moc jednoduché. Po konci kola, které trvalo asi 35 minut se strhl velký potlesk.

Poslední zajímavá věc turnaje, bylo když se hrál single no bar. Opět za čím větší obtížnost, tím větší bonus. Kyle Ward zvolil VerTex (12), po úspěšném odehrání téměř celého songu ztratil rovnováhu a dal fail na posledních 10ti šipkách... s 91 procenty.

Po turnaji jsme společně vyrazili směr hotel. Po cestě jsme potkali skupinu Angličanů, kteří šli několik metrů za námi. Nejdřívé nás napadlo, že jsou prostě liný národ a pomalý. Avšak potom nás napadlo zkusit, zdali náhodou nejdou za námi, protože neynají cestu do hotelu. Tak jsme zkusili jít špatně... a Angličané za náma. Bohužel nám srandu zkazila skupina Finů, která šla proti nám a narozdíl od Angličanů věděla, kde je hotel.

Pokud vás zajímá umístění našich hráčů v IronManu, tak S'Tsung 51. místo, CrazyFriend překvapil 54. Zbytek naší výpravy skončil někde vzadu, dle svých vlastním slov.

NX night time edit:
protoze me Ulo nenecha spat dokud nenapisu kompletni vysledky na blog, zde je mate:
Ironman: Ulo 62, Centime 65, Srandista 69.

Žádné komentáře:

Okomentovat