neděle 17. května 2009

Report z Mistrovstvi Polska

Přesně týden po AnimeFestu se konalo v polském městě Bytom Mistrovství Polska v ITG. Z ČR jsem se nakonec zůčastnil jediný já. Než se pustíme do reportu samotného, stojí za zmínku pár slov o akci v rámci které se samotné mistrovství pořádalo. Akce nesla název "Den kvetoucích třešní", konala na Polsko-Japonské vysoké škole informačních technogií. Orgnizace akce byla podobná animeconům v ČR, ovšem bez promítání anime. Jinak zde byly přednášky, soutěže, degustace suši, konzolový blok, manga blok, výstava, cosplay a určitě i něco dalšího co jsem nezaregistroval. Akce byla jednodenní a konala se od 8 hodin ráno do cca. 22. hodiny večerní.

Já osobně jsem na místo dorazil v pátek kolem 22:30 po celkem bezproblémové cestě, pominu-li fakt, že na polských cestách (silnice se jim řikat nedá), kde je nejvíce značek "Objazd do", jsem se asi 5x ztratil. Rychle jsme vyložili věci z auta a pak jsem byl doveden na místo mého přespání. Což bylo první překvapení - pokoj na úrovni triple-star hotelu jsem tedy nečekal. Ráno jsem na místo přišel jako první asi v 8, zapojil ITG MP (vše ostatní bylo zapojené z pátku) a šel obhlédnout místo konání. V místnosti s ITG MP se nacházela první arkáda, původně PIU O.B.G., pak upgradované na Zero, pak na SM-Cab a nakonec v něm skončilo ITG PC. Zde docela zaujal R-bar přidělaný k DDR platformě. Druhá místnost ukrývala další dvě arkády. První původně bývala DDR 2nd Mix, druhá byla "DDR Super Mix", obě však v sobě měli ITG PC. Kolem deváté dorazili první lidé a i další orgové, vše se zapojilo a začalo se hrát.

V 10:15 Dajmos vyhlásil pravidla turnaje a začalo kvalifikační kolo. To spočívalo v tom, že každý hráč musel odehrát 2 songy (vlastní výběr ze 4 vylosovaných), skóre se sečetlo. To trvalo do 14:00. Takže všichni mohli v klidu odehrát své skladby a zároveň všechny automaty byly volné k normálnímu hraní. Ve 14:00 začal turnaj sám o sobě, do kterého postoupilo 8 nejlepších (z cca 20). Jedna z arkád v místnosti byla vypnuta, aby hráče při hře nic nerušilo. Akáda ve vedlejší místnosti byla přepnuta na SM3.9 s asi 5000 songama, aby byl ukojen hlad veřejnosti. Za zmínku stojí systém turnaje - hrají se 3 písničky (každý hráč volí jednu + random), kdo má na konci více procent, vyhrál. Volba byla Hard 8+. V praxi to znamenalo, že pokud Lisek dával SDG na všem do 9tek, byl poslán v druhém kole do Loosers bracketu tím, že jeho soupeř zvolil Delirium expert a překonal ho o 20%. Jinak turnaj probíhal klasickým pavoukem. Mezi 17-18 hodinou bylo dohráno. Další překvapení byly trofeje - z plexiskla vyřezané šipky zasazané do dřevěné podstavy. A jdou tomu ruku v ruce ceny, kdy za první místo dostal Chmurek 42' plasma TV, za druhé pak PS3 a třetí Xbox360. Po skončení byla opět puštěna druhá arkáda a hrálo se dále na freeplay.

Na celé akci bylo i pár dalších věcí, které stojí za zmínku, například velkoplošná TV umístěná před školou. Většinu času zde běžely různé ukázky z akce, které měly nalákat kolemjdoucí k návštěvě. Občas se však objevil i nějaký ten přímý přenos. Na přenos tanečních her došlo kolem 20:30, kdy nám skupina 4 lidí předvedla jak se správně hraje ITG MP a pak asi 2x freestyle. Škoda, že v 8 večer nikdo kolem nechodil a koukalo nás na to asi 8 :). Druhou zajímavou věc jsem pracovně pojmenoval "Lag-TV" - kamerka, která se zobrazuje asi z 5ti sec lagem na obrazovce. Pak člověk vyjde nahoru po schodech a může se podívat na to, jak jde nahoru po schodech :).

V devět začalo oficiální ukončení akce s vyhlášením všech vítězů. To už jsem ale byl na cestě domů. Akce rozhodně stála za to a myslím, že se máme stále máme z hlediska organizace akcí, co učit a rozhodně to bylo velmi inspirativní :) A malá poznámka na závěr - lidi tam byli vděčný orgům ;)

2 komentáře:

MaJJ řekl(a)...

kvetoucí třešně to jako sakury? :) jinak vypadá to, že polsko má asi bohatého sponzora :)

eNiks řekl(a)...

v originale je to "Dzień Kwitnącej Wiśni" :) zbytek si z toho jiste domyslis...

jinak sponzora maji vice nez jednoho, ale taky maji dobrou tradici (puvodne se tanecni hry do CR dostali z PL) a nidko tam umele nebrzi vyvoj, takze to vypada jak vypada.

Okomentovat