neděle 22. února 2009

Perlicky z AOU 2009

Tento víkend v Japonsku probíhá výstava herních automatů známá jako AOU (Amusement Expo). Z BEMANI her zde byla možnost vyzkoušet si Dance Dance Revolution X, Jubeat US verzi, Pop'n Music 17 The Movie a Guitar Freaks/Drummania V6 Blazing.

Hráči DDR si tak mohli vyzkoušet šílené edity od step artistů od KONAMI, mohli si zahrát dvě hry, které ještě nevyšly (PNM a GFDM) a vyzkoušet si jak se asi mají Američané s jejich Jubeatem.

Na AOU byla série mini koncertů (BEMANI radio), kde z každé hry zazněla nějaká ta skladba či BGM. Mezi autory, kteří přišli, jsme mohli slyšet třeba あさき , L.E.D. , ショッチョー, TAG, dj TAKA, DJ Yoshitaka, Des-ROW,TЁЯRA, wac a další. Když na scénu přišel DJ Yoshitaka, všichni čekali, co nám poví nového. A víte, co hráčům oznámil? "bude Jubeat 2, těště se!". Co se あさき týče. Tento DJ nemá rád vystupování na veřejnosti a tak ho tam Naoki neustále překecával ať jde zazpívat a zahrát. Nechtělo se mu, ale nakonec byl přemluven, že na dalším GITADO LIVE bude vystupovat. Každopádně poté, co TЁЯRA dohrála nakonec sám Asaki ukázal, co umí.

Po každém koncertu přišla řada na výherce BEMANI Top Ranker turnaje ať nám ukáží jak se tyto hry hrají. Pro připomínku vítězové jsou
Lifull [pop'n music]
...76... [GuitarFreaks]
SETSUNA [DrumMania]
MICH [Dance Dance Revolution]
DOLCE. [beatmania IIDX]

A musím říct, že bylo na co koukat. The Least 100 sec Full Combo na bicí. Sama jsem toto na Extra Stage hrála na nejnižší obtížnost (asi 68 či kolik) a představa, že někdo toto hraje na Extreme 99 je prostě nadlidská... ...76... ukázal snad tu nejnemožnější skladbu v GFDM - Timepiece Phase II. Hrál ji na open, což má obtížnost 99 a samozřejmě full combo! Nejneuvěřitelnější však byl Dolce, který na jedné jedenáctce dal 1400 JGreatů se skóre 196000 (max. v IIDX je 200k). Mich ukázal, že přece nejde jenom o skórr a na jedné devítce ukázal jak se dělá freestyle. Na result screenu se pak člověk dozvěděl, že dal FC s 15ti greaty.

A největší perla na konec. GFDMV6 se objevila na této lokaci s novými skladbami a jednou z nich je

Through the Fire and Flames od DragonForce

Skladba je obtížnosti 92 pro bicí, 94 pro kytaru, 70 pro bass a 95 pro Open (vybrnkávání, v tomhle připadě asi nehorázný stream not v rychlosti 400 BPM!!!)

Každý ať si tuto novinku přebere jak chce. Osobně...ten notechart chci vidět.

2 komentáře:

Srandista řekl(a)...

LOL, tak Dragonforce uz dosiel zo sveta hacked ITG masin aj do GF? Ludia ako Rynker budu mat radost :)))

eNiks řekl(a)...

no hlavne je funny, ze presel ze sveta GH do sveta GF :)

Okomentovat