pátek 30. ledna 2009

Pump it up NX Absolute - ATEI 09

U Andamiro stánku byl na ukázku jeden automat NXA v FX provedení. Za hraní se platilo po celou dobu ATEI až na pár odpoledních hodin prvního dne.

NXA je přímé pokračování NX2. Vypadá podobně, i když animace a stylizace je spíše více "technická" než kreslená jako to bylo dříve. NXA nabízí nové skladby, nové mise ve WorldMaxu, BrainShower a pár drobných změn. Jednou z těchto změn je to, že flashka se dává do automatu až poté, co si vyberete mód. Announcer vám také oznámí, že ji do toho automatu máte dát.

Obtížnosti v NXA jsou trochu jiné než v NX2 (nižší číslo pro těžší obtížnosti). Některé skladby jako Faster Z CZ (20) byly přeratovány na 19. A tak se může stát, že si v NXA dáte patnáctku a zjistíte, že je to spíše 17 podle NX2. Většina nových skladeb se ale pohybuje na CZ v rozmezí 14-17 a na NM je relativně vzácností větší obtížnost než 19.

NXA má nové španělské/portugalské skladby, korejské skladby a k tomu remix Canon D (exklusivní pro hráče s flashkama) nebo Toccaty.

BrainShower mód je úplná novinka. Jedná se o mód, kde kromě vašeho postřehu PIU prozkouší i vaši schopnost rychle počítat nebo logicky uvažovat. Vyberete si skladbu jako v jiných módech. Po chvílí hraní se vám na obrazovce objeví zadání, co máte dělat. Např. máte doplnit jednoduchou nerovnici. Objeví se na obrazovce třeba 5 + 6 > ?. Mezi notama se vám pak objeví čísla. Musíte potvrdit ty čísla, které do nerovnice patří. (někdy stačí potvrdit jedno, ale povětšinou jich musíte potvrdit více, aby to vyšlo). Další možností je mřížka z not, kterou musíte logicky doplnit.

8 komentářů:

Centime řekl(a)...

Tak BrainShower zni fakt zjimave. :)
Zajimalo by me jestli na NXA opravili ten lag obrazovky a nebo to nechali.

STsung řekl(a)...

Lag na NXA nebyl. Canon X1 na CZ se na tom hralo naprosto bez problemu. (asi nejtezsi skladba, co jsem tam hrala tak proto)

eNiks řekl(a)...

Podle me tam lag zustaval, ale docela zmenseny. Sipky mizeli asi an tretine vzdalenosti jako na NX2.

Jinak brainshower zajimavej byl, ale hralo se to tam blbe. Platforma byla narazena na cab, takze to clovek nestihal cist. Vetsinou to koncilo tak, ze lidi kolem poradili vysledek a clovek pak uz mel jenom zjistit, ktera sipka mu patri.
Ale jinak napad to je dobrej, uz jenom proto, ze si clovek procvicuje rychle premysleni.

Molík řekl(a)...

Ten mod je globalni pro vsechny songy NXAcka a jen se meni ukoly, nebo je pro vybrane songy/urcitou obtiznost? Mam sanci ho zkusit i ja na normal level? Na Youtube sem nasla tohle video http://www.youtube.com/watch?v=vDMlW23R9Ck :o)

eNiks řekl(a)...

Je tam par songu na ruzne obtiznosti a rozhodne to zkusit muzes. Tezke to na zacatku neni.

Srandista řekl(a)...

Co ma NXA trosku hneva je, ze tam z nejakeho neznameho dovodu dali zenskeho announcera, a ten hlas mi tam fakt nesedi...

A tiez sa dost cudujem, ze PIU malo furt rovnake sipky az do NX, a teraz sa zmenili aj v NX2, a aj v NXA... Mi to pride trosku matuce...

eNiks řekl(a)...

Pokud si pamatuju tak PIU sipky se menili castejc... a ty stary noteskiny by fakt des.

NX2 skin by takovej divnej a asi i hodne lidem nesedl, tak udelali v NXA novej, kterej je zalozenej na starym NX skinu, ale je trosku pseudo 3D. Cte se to dobre.

STsung řekl(a)...

je to obmena WM skinu z NX2 s tim, ze je proste prohnany bevelem a embossem. noteskin se dost nelibi. stejne tak se vubec nelibil zensky announcer. lidi na ni nadavali relativne dost.
lag na NXAcku je o tom zadna. avsak neni to takovy lag, ktery by vadil pri hrani skladeb jako je Dignity, Canon X1 nebo FAEPy na CZ. Na NX2 se to neda pri takovem mnozstvi sipek.
U brainstormu jsou vetsinou obtiznosti skladeb, takze kdyz si clovek vybere Final Audition musi FA na CZ take dat. Blize jsem to nezkoumala... treba to normalni obtiznosti ma^_^.

Okomentovat