pátek 30. ledna 2009

Guitar Hero AC - ATEI 2009



Na ATEI kromě jiného byl k vidění automat Guitar Hero, který se stal ihned velmi oblíbeným. Mnoha zástupců různých firem a heren se na něj chodili dívat. Na ATEI byly čtyři GHA automaty a po celou dobu na nich někdo hrál.

Guitar Hero Arcade má interface jako Guitar Hero 3 Legends of Rock. Na automatu se nachází padesát základních skladeb (povětšinou vybraných z GH3, jedna ze skladeb je exklusivní) a 11 hratelných postav. Ty si před začátkem hry můžete převléci nebo jim vybrat kytaru podle vašeho gusta. Poté se dostanete do Song Select Music. Zde pokud jste vhodili do automatu 1 credit si můžete vybrat jednu skladbu a tu odehrát. Pokud si ale chcete zahrát něco delšího (jako třeba Knights of Cydonia, Don't Hold Back nebo Slow Ride) musíte zaplatit další credit.

Ovladač ke GH je relativně dosti těžká kytara. Tlačítka na krku kytary jsou na rozmezí mezi starými tlačítky z prvních ovladačů a dvoubarevnými tlačíky z těch novějších. Kytara je připojena přes USB rozhraní a to způsobuje mírný lag, avšak pro nehráče hudebních her jako je většina BEMANI her tento lag není postřehnutelný.

Hra jako taková je přesná, svižná a vypadá na obrovském monitoru velmi dobře.

KONAMI hodlá pořádat online turnaje, které budou o opravdové peníze. Každý vlastník GHA bude moci časem si stahovat skladby dle vlastního výběru.

Na ATEI jsme hromadně přemýšleli jak to bude všechno fungovat. Ideálně KONAMI přijde s něčím jako e-amusement pro GH, kde každý hráč si vytvoří postavu a profil. Bude moci unlockovat nové skladby (na automatu, co jsme hráli bylo 40 skladeb avšak má jich tam být 50), zúčastnit se turnajů, budou se mu ukládat statistiky a bude mít přehled o internet ranking.

Na téma Guitar Freaks pro Evropu KONAMI odpovědělo "Máme přece Guitar Hero, proč se starat o něco jako Guitar Freaks". Vtip navíc byl ten, že asi metr ode mě stál sám autor Guitar Freaks/Drummania, který toto radši ani nekomentoval.

Žádné komentáře:

Okomentovat