sobota 31. ledna 2009

DJ MAX Technika - ATEI 09

Pentavision vyrobila minulý rok automat první hry s názvem DJ MAX. Hra se hraje prsty na dotykové ploše. Na této ploše se objevují noty v podobě různých koleček. V momentě, kdy pohybující se modrá čára dorazí na tuto notu, musí se jí hráč dotknout. Dotknutí se plochy znamená zahrání jistého tónu.

Hráč si může vybrat ze čtyř různých módů. Lite pro začátečníky, normal, hard a vlastně vytvořené kurzy. Po úspěšném odehrání jedné skladby se výběr skladeb mění a zvyšuje se obtížnost vybraných skladeb. V normální módu jsme však narazili hned na začátku na skladby, které jsou dosti underratované a stálo nás to tudíž dost pokusů danou skladbu vůbec přežít.

Co nám vadilo je ne zrovna nejlépe umístěný lifebar. Při hře je skoro nemožné zjištit kolik máte energie v life baru. Ten sám o sobě se vyprazdňuje dosti rychle a nemáte žádné varování před tím než hra skončí.

Dobrou věcí je, že si ve hře můžete zesílit buď keysoundy, které hrajete nebo doprovod, který slyšíte. Osobně výběr zesílení doprovodu byl pro mě velkou výhodou, protože jsem mohla aspoň zběžně odhadovat, kdy noty potvrzovat. DJ MAX je hra spíše typu Space Channel, kde vyniknout hráči s dobrých hudebních sluchem a smyslem pro rytmus než hra typu Beatmania IIDX, kde si člověk vystačí s očima. (proto mi ta hra vůbec nejde).

Hra má několik různých typů not. Klasické, dlouhé přes které musíte jet prstem (většinou stupnice, trilky a tak) a opakující se noty (hrajete jeden tón v daném rytmu).

Žádné komentáře:

Okomentovat