pátek 30. ledna 2009

Dance Dance Revolution X - ATEI 09



Dlouho očekávaný mix DDR, který za něco stojí? Pojďme se na něj podívat.

DDRX má nový obrovský cabinet s velikým monitorem (widescreen). Poprvé tak můžeme hrát se speed mody vyššími než bychom si vybrali na předešlých automatech (nějak jsem omylem přežila Boss Song při rychlosti 666BPM). Platforma doznala změň také. Klasické šroubky najdeme jen na kovových plochách. Na bracketech se nachází šroubky na imbus klíč, které nejsou tam nebezpečné. Avšak brackety jsou výše posazené než kovové panely (může se stát, že o ně někdo zakopne). Citlivost padů je přibližně stejná jako u starších platforem, avšak hraní na této platformě není tak zničující jako na předešlých.

Změnilo se ovládání na kabinetu. Nalezneme zde pět tlačítek - nahoru, dolu, vpravo, vlevo a start. Šipky nahoru a dolu se používají pro výber skladeb a šipky do stran jsou pro změnu sortu a změnu modifikátorů. Toto přispělo ke zmatení hráčů a občasnému nadávání. V Song Select Mode nelze zadávat kódy na modifikátory a tak hráč musí vždy do menu.

V Song Options menu je jedna velmi oblíbená novinka. Jedná se o Screen Filtering. Dá se změnit z Off na Dark, Darker a Darkest. Toto ztmavuje pozadí, na kterém běhají šipky a usnadňují tak někdy hru. (protože modré šipky na modrém pozadí vidět nejsou, ale na modrošedém už ano).

Další uvítanou drobností je ukazatel comba. Pokud držíte Full Perfect Combo tak combo má žlutou barvu. V momentě, kdy dostanete první great však combo zezelená.

Obtížnosti jak už jistě víte jsou v DDRX od 1 do 20 s tím, že Max300 jako jedná z nejjednodušších desítek je 15ka v DDRX. Obtížnosti jsou udělány v DDRX přehledně avšak současným hráčům toho moc neřeknou.

V DDRX se také můžeme setkat s tzv. shock arrows (např. ve skladbě Flight of the Phoenix). Jedná se o čtyři modře blýskající se šipky, na které se nesmí šlápnout. Ubírají život a také na chvíli zakryjí noty.

3 komentáře:

Molík řekl(a)...

Koukam na shock arrows na youtube ( http://www.youtube.com/watch?v=c7CKCN8-3wo) a premyslim, jestli to neni jen o neco hezci podoba min, i kdyz zas zabiraji cely radek stepchartu a clovek musi na tu chvili zmizet ze vsech smeru najednou...

Srandista řekl(a)...

Pokial viem, tak ano, vo svojom principe su to len miny s super cool grafickym efektom :P

STsung řekl(a)...

az na to ze ti odpalena mina zakryje sipky a chvili to blika.

nehezky to efekt.

Okomentovat